Gaar serveren

Zorg ervoor dat een kip- of kalkoengerecht altijd door en door gaar is. Het vlees is gaar wanneer het ondoorschijnend wit is geworden; wanneer erin geprikt wordt, komt er helder vleessap uit. Goed gaar vlees laat gemakkelijk los van het bot.
Bij het braden van een hele kip is het wrikken in de poot een goede indicatie of de kip gaar is, de poot is het dikste stuk van de kip dus dit is als laatste gaar. Als er na het wrikken rood vocht uit de poot komt is de kip nog niet gaar. Komt er helder vocht uit de poot, dan is de kip gaar.


Gemiddelde bereidingstijd kipdelen

Kipschnitzel 5 min. baktijd per kant
Cordon Bleu 6 min. baktijd per kant
Kipfilet 8 min. baktijd per kant
Kippenvleugels 10 min. baktijd per kant
Drumsticks 25 min. bakken/braden/stoven
Karbonade (Cotelet) 30 min. bakken/braden/stoven
Kippenpoot 50 min. bakken/braden/stoven
Hele kip 60 min. braden/grillen/stoven
Rollade 35 min. per 500 gram braden/stoven
Kippenlevers na 1 min. koken, 10 minuten bakken